Friday, 28 October 2011

‎. trues bout eyes n tongue .

4 fakta tentang mata dan lidah:
Fakta 1 : Anda tidak boleh menjulingkan mata sambil menjelirkan lidah anda dalam satu masa…...  Fakta 2 : Setelah membaca Fakta 1 kamu dengan bodohnya mempraktikkannya .
Fakta 3 : Setelah baca Fakta ke 2 anda tersenyum pahit ….dan berkata dalam hati “ Eh Sial La          Puihhh! aku dah terkena nih !... 
Fakta 4 : Setelah anda membaca Fakta 3 anda berniat untuk copy lawak bodoh ni kepada geng anda yang lain untuk kenakan diaorang seperti anda yang telah terkena. kah3... Ini_kisah_benaR!!! haha..

. kawan atuk .

seorang atuk mmbawa cucunya ke pejabat pos utk mghntar surat...
cucunya bertanya bila mlihat atuknya mmasukkan surat kedlam tong berwarna merah.
"atuk buat ape tu tok?".
"atuk bagi surat kat kawan atuk,cu.."jawab atuknya..
cucunya bertanya lagi,"apa bangang sangat kawan atuk duduk dalam tong merah tuh??!"

Thursday, 27 October 2011

. Doctor .

Dokter..mmm..sbenarnya 2 cita2 aku yg PERTAMA...ntah la jadi ke x...harap2 jadi la...dalam bidang dokter nie ..aku minat dlam bidang dokter pakar bedah...ntah la..bila aku tgk tv,mcam best ja dokter2 2 wat kja..tingin nak masok lam bilik bedah tu...mmm...sabar je laa...lgpun kja dokter nie byak phala nya jika dlakukan dgn baik dan btul...tp 2 la..busy sangat..klw cuti pon...dah nma pakar nie kompem diorang call emergency kna dtg hospital...tp gajinya lumayan...hahaha...mklum lahh..pada arus globalisasi ini,manusia kna cari duit byak utk tmpung nak idup...zaman dah byak brubah...tp mcam mna pun kita serahkn kpda Yang Berkuasa....