Thursday, 22 May 2014

Persedian pi matrik pineng (KMPP)

okeh..mind set aq adalah nak pi mengajii!! ok?? any problemm?? ok..find..tinggal nak beli barang2 keperluan ja..tu pun ikut kemampuan la..barang2 makanan tu penting haha..kot2 koperasi sana tu mesti mahal pya la..baik beli siap2,then buku nota ka,pen2 alat2 tuliss semua,pastu cadar,srung bntal...n keperluan2 lain..yang paling penting tuuu pakaian laa kan..hahahha,klaw dak tu jenuh meminjam pulak stgi..al maklumlaaaa,daftar 26 haribulan 5 nii..hahaah nak dekat dah tu kan...?.aq set nak bawak dlam 6 pasang ja dluu nnti2 tu blik rumah ambik yg len pulakk kan..haha bju kurung aku pun tggu raya ja nak beli..bukannya byak sgttt..hehehee..ada kwan aku ayh dy dh jnji nk blikn laptop utk p sna..wahh aq tumpang bahagia sekadar MENDENGARNYa..haha...aq x mmpu lagi la smpai mcm tu..lgipun ayh aq x penah pun janji pa2,nk blikan apa2..hmm xpaa..xkisah..yg pnting kali ni aq nak tnjuk aq pun boleh brjaya mcm org lain...okeyhh fightinggg!!semoga urusan aku nnti semua nya berjalan dgn lncarr,dapat roomates yg baik2,rezeki yg luass,lecturer yg baik hati...aminnnn..sapa2 yg ada terbaca post or entry ni..tolong2 doaakan aku n rakan2 sprjuangan yaa..thank youu...muahh. :D :D :D :* : *

RESULT IPTA aku .

okeh lepas aku buat keputusan utk tangguh plkn...then balik aku pkiaq3 n pkiaq lagi nak pi mna lepas ni..hmm jenuh penat jugak si otak yg dh nak hmpai berkarat ni nak pkiaq...haih..sebab apaa?? hmmmm sebab dalam masa yang sama aku dapat tawaran sambung belajaq kat UiTM Puncak Alam,KL..dalam peringkat diploma pemulihan carakerja...okehh perasaan aku agak gembira..tpi bila memikirkan bnda2 mcam kos byaran,kos nak hidup d KL tu bukannya kos murah macam hidup di  Kedah ni.lgipun diploma tu mkan msa slma 3 tahun..*tapi belajaq slow la ckit dri mtrik,mmg rileks la..haiyaaa..manyak susahh ohh..ehheeh..pastu yg paling aku nak xdapat iaitu diploma fisioterapi..kehkehkeh..yg tu la best..hmm so, dah lama memikioo,tya pendapat byak org dh...okeyh matrik pun apa kurangnya kan...matrik nnti lpas dh hbih, peluang nak kcapi impian tu terbuka lagi sekali la..banyak kos yg kita buleh plih nnti,lgiipun budak mtrik diutamakan utk twran ke Universiti nnti drpd bdk stpm ngn asasi d uitm..*xsilap akulah ..haha..cuma nak belajaq tu laaa kena bukak minda seluasluasnyaa..sebab mcam agak cepat pembelajarannyaa...hmmmm..yg penting niat tu..usaha,then baru la buleh tawakal...

RESULT MATRIK ?

ohh...actually aku tgh berada dalam program latihan khidmat negara(PLKN) time batch 1996 tgh busy dok cek sana sini dpt matrik or form six...hmmm...aku?? satt2..aq dapat plkn dekat ja dgn rumahku syurgaku,hanya stone throw away ahahaa...dekat kem sintok,UUM,kedah ja..dalam 10-15 minit ja smpai..okey,btw henset kami akan di beri smula pda hri kmis n pulangkan blik hri sbtu..so,wktu dpat tu pulun2 beratuq..*aku tak la mcmtu..haha bukan apa dah besa duk asrama 5 taun beb...so rileks la sikit,tak kalut sgt..so,aq thanks thanks a lot kat family aku n frens2 aq yg ambik berat pasai aku..especially sahabat2 ku..ex smj la kan..wahhh siap bgtw aq dpt mna,tlong cekkan kat aku lgi..huhuu.terharu gitu hhahaha...oke..tup2 mesej msuk,'afif,hg dapat matrik pulau pinang,wuahahhahaa..perasaan time agak best laa sebab aq memeng takmau pi fom6 ntah la pasai paa..mmg aku agak tak berminat laa..hewhew..so,aku tengkiu2 la kt dia coz tulong cek..credit to mila sygss..

thenn,aq pun mintak la untuk buat penangguhan plkn..sebab apa??mybe hmpa smua trtya2 awat tangguh??nnti kna pi plkn time dh tua?hahaa..oke aq jawab ni..ada aku kesah ?? hahahahaahaa....actually aq x rsa pun aq akn p pulak lpas n cos .klw msuk mtrik,mmg budak mtrik dbri jminan dah utk msuk U lpas tu..then,msuk U buat degree dlm 3-4 tahun..pastu hbis degree dlam 23 or 22 tahun..then xmau smbung master ka??takmau kawin ka?? hahahaa...ohh actually,bgi yg dh kwin tu mmg  xyah p plkn dah,jenuh laa nak usung anak pi saana pi sini kan?jhahahahahaha,...so yg penting rileks..aq rasa aku tak kisah kot kalau kena pi plkn lagi sebab PLKN memang BESTTT GILAAA... hahahaha.seriesly tapi ikut orang jugak la kan..kalau yg memng tak suka tu tak suka smpai ke sudah la..hehe kita kena enjoy duduk kat mna pun yg penting jaga diri kita n ingat asal usul k. :D

Thursday, 23 January 2014

brainwash .

oMG..last updte blog comot ni 23 dis 2013 , now..today is 23 jan 2014..hahaa tahun baruu..thun ni nak msuk 18 thun..todiiaa. tua dah..hahaa..result spm for '13 cndidate bulan 3 ni..so,start 20 jan hritu dah buleh beli no pin(unik ID) utk isi U...hesshh..aku tgh pikir ehh aku nak isi apa la..hmmm..tapi takpa jgn nak risau sbb lpas rsult kluaq nnt buleh exchange..heehh...hmmm..agak2 mcm mna laa rsult aku nnt kaan?? ..huhhh.. smakin dekat dgn  hari yg umum nnt msi lagi ketaq...hmm mntak2 elokk laahh...skarang ni dlam wktu tgh tggu result kluar , aq dok kat rumah jga ank mnakan jaa..ok lah tuu kja yg baik apa...hritu ada la skali kluaq ngan kgkawann..woo hoo ! bestt..pi tgk wayang ..blik rumah mak aku tya..tdi pi tgk wyang lah ? aku ckap haaa..''tgk crita apa?''..then aq jwab jakie chann..hhahaa.mak aku gelak..nk wat cm mna..hritu xdak cta yg best sgt...hope nnt buleh laaa kluaq lg.