Saturday, 16 May 2015

KMPP (SEM 1)

bermulanya hari pendaftaran pd 26 hb 5 klw x silap...semua nya dianggap strangers dpn mata aku...trmasuklah depan mata depa2 sekalian alam..mana taknya..klw yg satu sekolah dulu tu (smj) teguq2 la kan..dok doa ni mntak2 satu kelas..(praktikum) satu kuliah..hahhaaa...tapi mlgnya xdapat pon..satu matrik pon jadi la..besa la awai2..lepastu,samua yg daftar hritu tudia..ada yg mai dari kolumpoq,melaka,n.9,johor,kelatan,ganu,perak,n macam2 lagi la..siamm pon ada,hahaaa..satu praktikum tu.campuq la.melayu ada cina ada ,siam ada,india pon ada, klaw sains ramai sikit..mcm aku gabung..H3p7 ngan H3p8...bestt gila..lama2 masing2 dah buleh together2 hahaa..first2 tu besa la..ada mentor mentee mcm kat skolah tuu..tp program ni smpai abih sem tau..selang2 dgnn prhimpunan..klw kelas budak akaun x ramai kwn aq ckap..dlam 10 org ja stu klas..klw sains dlam 20 lbih la.
   then,mggu frst tu smestinya laa mggu orientasi, kenal2 kmpp,kenal tempat,kenal lecture...haa..biasa2 ja la tu..main game2 apa smua..haa start lepas tuu ..beljaqq laa hampa..tengokkk,tilik2 buku2 ja lepaih tu...hahahaha..*xkan xdak masa nak main kott? omg..mesti lah ada..kelas mula pling awai pkui 8 pg..pling lewat habis pkul 5 ptg..lps smyg asaq tu..pi la hampa main ..padang bola ada,bdmnton,squash,tennis,basketball,hoki, dan.macam2 laa..pandai2 la nak hidup..hahhaa... oleh sebab sem satu aq ada subjek ko-k..aktif la jugak kan..hahaa..berpeluh laa..pastu adaa KAKOM (karnival kolej matrikulasi gituu) semua permainan dipertandingkan.ewahh..hahhaa. *sapa ja boleh masuk??semua boleh masuk tapi ada lebih krg temuduga or pemilihan la dulu..sbb xkan nak bwk satu kolej lawan kan..hahhaa..okey kakom ni mmg best nak habaq kat hampa.. bukan apa..ad jugak yg sedih..1st,kakom brlgsung time cuti sem,bukannya lama mcm cuti sem budak U..cutisem matrik dua mggu ja pon..ok..dlm 2 mggu tu ..kena korban kan smggu utk kakom..hahaha...well,xpa laa demi nak main..kekeke..aq main bola tampaq dlm kakom..perghh yg bestnya..buleh jumpak balik kwan2 lama yg masuk kakom jugak tau..depa smua mai drpd matrik2 yg jauh2 nuuu..tp kedah pon ada la...sbelum tuu friendly pon dh jumpak..roomate aq smua jeless kat aku sbb bleh kluaq matrik pi frenly kat uitm la,poli la, mcm2 lgi la..besttt weh..baru ada nikmat hidup..tp trserah la nak masuk k xnak..hehheee..kebetulan pulak..taun lepas (2014) kmpp jadi tuan rumah,kami x payah nk travel p ngeri org..latihan n lawan pon kat tempat sndiri..lgi stu yg best,bkn stakat makan free,baju jersi,jaket ,kasut ,beg ,baju, topi..macam2 dapat..perghhhh..best wehh..seriuss..selain kakom..bnyak lagi aktiviti macm kelab fotografi,kelab ANC(an-nur committee),AFC(an-nur friend's club)<------ yg ni aq masuk..jadi AJK teknikal time program MEMORI wktu sem 2..pon dpat mrkah ko-k weh..pstu klw ada event apa2..msuk ja...kumpul mrkah..





                                                      (Sambutan kemerdekaan-2014)

                                                   (friendly with UITM,Permatang Pauh)

                                                (Perbarisan Matrik Penang-KAKOM)

                                                           ( Majlis Silang Budaya )

                                           (test blood group-experiment biology sem 2)

                                      (majlis berbuka puasa-program jalinan AFC & ANC)


            oiiiii...bukan setakat nii saja..banyakk lagi tauu...ni baru sikitt la..hahahaa... temgokkk..walau pun sttahun ja..tapi memori yg tercipta tuu..banyakk sangat..sampai 'memory full!!' dalam fon..hahaaha..tpi igt ...kat mna pon kita bljq sama ja...yg pntg sikap kita tu sendiri..kena tetap pndirian, tak mudah terikut2..jgn sampai terpesing sudah la...kalaw nak ikut pon biaq yg mnepati syariat agama kita,agama Islam...okey setakat ni ja dulu..penat taip. ngee :)


No comments:

Post a Comment